Under årets CES-mässa visade Cooler Master sin nya serie nätaggregat med namnet X Mighty, nu är de officiellt lanserade. Först ut är modellen på 2 000 W som passande nog går under namnet X Mighty Platinum 2 000 W.

vinklad 90.jpg

Vinklade 12VHPWR-kablar medföljer

Inte helt oväntat är verkningsgraden specifierad att uppnå kraven för 80 Plus Platinum. Längre fram ska företaget även saluföra en variant på 2 800 W. Produkten levereras med dubbla kablar för 12VHWPR med 90° vinklad förstärkt kontakt. Invändigt hålls paketet svalkat av en sedvanlig fläkt samt ett chassi designat för att leda bort värmen effektivt.

Skärmbild 2024-01-30 164523.png

Dubbla kontakter för 12VHPWR erbjuds med X Mighty.

Via mjukvaran MasterCTRL ska användaren kunna få mer finkornig information om nätaggregatets drift. Inte helt oväntat riktar sig de nya mäktiga nätaggregaten inte direkt till den som önskar spela datorspel utan är tilltänkt för arbetsstationer som behöver flera grafikkort för till exempel AI-arbetslaster.

Exakt vilket pris 2 000 W-modellen landar på hos återförsäljarna återstår att se men troligt är att det inte blir någon billig historia.